Ne Aramıştınız?

KONUŞMACILAR 2022

Markaların temsilcileri, trendler, yenilikler, toplantı ve etkinlikler alanında son teknolojiler, gözde destinasyonlar, otelller, alanında en iyi isimlerin konuşmacı olarak görüşlerini paylaşacağı, Corporate Stars Zirve 2019'da, katılımcılar yeni bakış açılarını keşfetti.

SANEM OKTAR
  • BAŞKAN
  • KAGİDER

Kariyerine 1993 yılında Kilit Müşteri Yöneticisi ve Ticari Pazarlama Müdürü olarak Colgate Palmolive Türkiye’de başladı. 1997 yılında ilk şirketi Tribeca İletişim Danışmanlığı’nı kuran Oktar 1999’da Tribal Satış ve Pazarlama Destek Hizmetleri’nin kurucu ortağı oldu, 2000 yılında veri tabanına dayalı pazarlama şirketi directComm şirketini kurdu, 2002’de Peppers&Rogers’ın Türkiye’nin kurucu ortakları arasında yer aldı. 2011’de Limonsocial sosyal medya ajansını kurdu. Şu an CRM, Etkinlik, Dijital Pazarlama konusunda entegre pazarlama çözümleri sunan directComm Marketing Group ve Limonsocial şirketlerinde yönetici ortak ve Yönetim Kurulu Başkanıdır. 2010 yılından beri KAGİDER’de kadının güçlenmesi konusunda birçok projede yer almış ve Mayıs 2015-2017 KAGİDER Başkanlık görevi ardından 2017-2019 döneminde de KAGİDER Başkanı olarak seçilmiştir. Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığında kurulan Kadın20 (W20) Açılım Grubu Organizasyon Komitesi üyesidir.

YÜKSEL DEMİR
  • ÖĞRETİM ÜYESİ
  • İTÜ

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Mimarlık bölümünden mezun oldu (1983-1987), Mimari Tasarım Alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla Yüksek Lisans  (1990) ve  Doktora (2000) derecelerini  İTÜ Fen Bilimleri  Enstitüsü aldı. Mimarlık yapıyor (1987- ). İTÜ Mimarlık Bölümünde Araştırma görevlisi olarak bulundu (1989-2002). Fakülte ve üniversite düzeylerinde asistan temsilciliği yaptı. İTÜ Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı görevinde bulundu (2007-2016). Anadolu Üniversitesi’nde (2008-2012), İtalya’da Politecnico Di Milano’da (2009-2015) ve ABD’de Auburn Üniversitesinde (2016-2017 Güz Dönemleri) Misafir Öğretim üyesi olarak bulundu. Halen yöneticisi olduğu İTÜ Mardint Uygulama Araştırma Merkezi'nin kuruluşunda (2005- ) görev aldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında çalıştı. Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Delegeliği ve EKA-MBÇK üyeliği yaptı (2014-2016). Disiplinlerarası The Circle Platformunun kurucularındandır. Çalışmaları ulusal ve uluslararası ödüller aldı ve yayınlandı. Halen Türkiye’nin Antarktika’da Bilim Üssü Kurulması Çalışma Grubu Koordinatörlüğünün yanı sıra  İTÜ Mimarlık Bölümünde Öğretim Üyesi ve İTÜ Rektör Danışmanı olarak İTÜ’nin Araştırma Üniversitesine dönüşümü ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor; aynı zamanda Urbansita-Avcı Mimarlık Bünyesinde danışman olarak bulunuyor.

EZEL AKAY
  • YÖNETMEN
  • İFR YAPIM

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği’nden mezun olduktan sonra Amerika’da Villanova Üniversitesi’nde tiyatro öğrenimi gördü. Sinema yönetmeni olmadan önce reklam metin yazarlığı, tiyatro yönetmenliği, oyunculuğu, yapımcılık yaptı.

 “İstisnai Filmler ve Reklamlar” (İFR) Yapım Şirketi’nin kurucu ortağı olarak reklam filmlerinde yönetmenlik yaptı. Derviş Zaim‘in ‘Tabutta Röveşata’, Yeşim Ustaoğlu‘nun “Güneşe Yolculuk”, Ahmet Uluçay‘ın “Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak” filminin genel yapım sorumluluğunu üstlendi.

Akay, “İş Bankası-Sağduyu”, “İş Bankası-Atatürk”, “Telsim-Çıldıran Müdür” kült reklam filmlerinin ve son dönemde de “Kredi Kart-Migros”, “Mio-Türkiye’ye Doğan Temizlik Güneşi”, “Pimapen” ve “Microsoft-Korsan Yazılım” gibi 500’den fazla işe yönetmen olarak imza attı.

Ezel Akay yönetmen olarak “Neredesin Firuze”, “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü”, “7 Kocalı Hürmüz”, “Tehlikeyle Flört” gibi sevilen sinema filmlerine imza attı.

Şimdilerde Yiğit Özgür’ün “Hunililer” oyununu tiyatro sahnesinde yöneten Akay, Songül Öden’in başrolünde oynadığı “Lal Hayal” isimli oyunda da yönetmenlik yapıyor. Haldun Çubukçu ile “Yargu” romanını yazdı.

OLCAYTO CENGİZ
  • OYUNLAŞTIRMA YÖNETİCİSİ
  • ACCENTURE INTERACTIVE

Olcayto Cengiz 1996 yılında başlayan reklamcı çıraklığı kariyerinde; 2007 yılına kadar geleneksel, sonrasında dijital odaklı olmak üzere pek çok reklam ajansının yaratıcı ekiplerinde görev almıştır. 2014 senesinden itibaren teknoloji ve inovasyona olan merakından ötürü çeşitli startup’larda hem mentorluk yapan hem de aktif görev alan Cengiz, 2016 yılında Manajans/J.Walter Thompson Turkey’deki yaratıcı yönetmenlik görevinden ayrılıp Berlin’de bulunan bir oyunlaştırma (gamification) start-up’ının yaratıcı başkanı pozisyonuna gelmiştir. 2017 yılında yine oyunlaştırma tabanlı Flying Spoon’u kuran Cengiz, 2018 yılında startup defterini kapatıp Accenture Interactive bünyesinde Almanya, Isviçre, Avusturya ve Rusya’dan sorumlu dijital iş entegrasyonu ve oyunlaştırma yöneticisi görevine gelmiştir.

Aktif iş hayatının yani sıra dijital dönüşüm, deneyim tasarımı, oyunlaştırma ve yaratıcı stratejiler konularında danışmanlıklar ve konuşmalar veren Olcayto Cengiz, kendisi hakkında tanıtım yazısı yazarken utanmakta ve kendisine sorulduğunda sadece “Rüzgar’ın babasıyım” diyerek kendisini tanıtmaktadır.

CANAY ATALAY
  • KURUCU ORTAK
  • HUMAN WORKS DESIGN

Canay Atalay, küresel bir “bilinçli iş ve kültürel inovasyon tasarımcısı”, konuşmacı, öğretim görevlisi ve kolaylaştırıcıdır. Organizasyon liderlerinin düşünce yapılarını, iş modellerini, iletişim stratejilerini, ürün ve hizmet deneyimlerini dönüştürerek, kendilerinin ve işletmelerinin geleceğe dayanıklı olmalarına yardımcı olur.

Canay, Human Works şirketinin kurucu ortağı, Socratic Design Academy'nin küresel elçisi ve Koç Üniversitesi'nde Global Liderlik Programında öğretim görevlisidir. Canay, oyun bilimine dayanan bir inovasyon pusulası olan “Children First World” ü başlatmıştır. Children First Academy, herkesin iyiliği için çocukların katılımıyla birlikte işletmelerin, şehirlerin, sistemlerin ve platformların nasıl tasarlanacağına dair öğrenme programları ve kılavuzları sunar.

Önceki çalışmaları arasında Accenture Interactive’ın Tasarım ve İnovasyon şirketi olan Fjord’ün ülke liderliği ve Bilgi Üniversitesi MBA Programında 'Girişimcilik ve İş Modeli Tasarımı' öğretim üyeliği bulunmaktadır. 8 ülkede 18 farklı endüstride 60'ın üzerinde markayla çalışan Canay Atalay, Türkiye'de “Öğrenim alanında değişim yaratan dokuz ilham veren kadın" ve “Dijitale ilham veren otuz kadın" listelerinde anılmıştır.

AYHAN CÖNER
  • KURUCU
  • AC İKRAM VE KONUKSEVERLİK

“Mutfak Sanatları ve İşletme Yüksek eğitimini İsviçre’de alarak; Zurich, Lausanne, Paris, İstanbul‘da ünlü beş yıldızlı uluslararası otel ve restaurant zincirleri ve havayolu ikram firmalarında 25 yıllık yöneticilik tecrübesi edindikten sonra 2012 yılında AC Turizm Konukseverlik Eğitim Danışmanlık şirketini kurdu. İsviçrenin en önde gelen yatılı lise ve üniversitelerinden «Lyceum Alpinum Zuoz» ve «Swiss Education Group» ’un Türkiye resmi temsilcisidir. Yerli ve yabancı yatırımcılara farklı konseptler yaratarak anahtar teslimi restaurant ve otel açılışları danışmanlık hizmeti vermektedir. Nöro-Gastronomi, Felsefe, Şarap Tarihi ve Kültürü üzerine incelemeler yapmaktadır. Bu alanda bilinci yükseltmek üzere eğitimler vermekte, yaratıcısı olduğu Gastro-Felsefe akımı ile ilgili media kuruluşlarında podcast’ler, yayınlanmaktadır. Apelasyon e-dergi’nin yayın kurulu üyesidir. “

EDA ÇARMIKLI
  • KURUCU ORTAK
  • JOINT IDEA

Eda, yaşamında “yapıcı” yaklaşımı ve “insanlığa inancı“kendine pusula edinmiştir. Öğretilen kalıplar doğrultusunda işletme ve kendi içindeki sesi araştırmak amacı ile ise iç mimari tahsillerini yapmıştır. İş hayatındaki ilk yılları DışBank ve akabinde aile şirketi olan Nurol Holding bünyesinde kurumsal finansman odaklı şekillenmiştir. Hayatı ve hayattaki varlığını sorgulamaya sevdalı, gelişime odaklı kişiliği sayesinde her zaman kendi sesini duyurabildiği, kendine özgü patikalar çizebildiği yolculuklara yakın hissetmiştir. Bu arayışı ve tutkusu sonucunda, gayrimenkul proje geliştirme danışmanlığı yaptığı Servotel ile yolları kesişmiş, yurt içi ve yurt dışında birçok yenilikçi projenin parçası olmuştur. 2016 yılı itibari ile ise içindeki yaratıcı ve girişimci tarafının hayata geçmesi ile Joint Idea’nın ortağı ve yaşam boyu gelişim platformu Life Works Labs’in kurucu ortağı olarak (iş)hayatına devam etmektedir. Ortak bilinci ve kolektif gelişimi destekleyen her türlü iş birliğine keyifle yaklaşan Eda, iş ve yaşam kavramına yeni tanımlar getirmek üzere araştırmalarına devam etmektedir. Başka bir dünyanın kolektif bilinç ile hayata geçeceğine olan inancı ile House of Beautiful Business ve Katapult Future Fest gibi dünya çapında gerçekleştirilen organizasyonlarda ortağı Markus Lehto ile hem konuşmacı hemde küratör olarak bir çok etkinliğe değer katmakta ve dünya çapındaki eko sistemlerini genişletmektedirler.

PROF.DR EMRE TOROS
  • ÖĞRETİM ÜYESİ
  • HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Emre TOROS, 1973 Ankara doğumludur. Eğitimi Ankara Koleji ile başlar, ODTÜ ve yurt dışında devam eder, Bilkent ile noktalanır. Sırasıyla Malmö University, Stanford University ve King’s College London’da akademisyen olarak çalışır. Halen Hacettepe Üniversitesi İletişim Bilimleri fakültesinde öğretim üyesidir.

Toros’un yeme içme konularıyla olan ilgisi ilk olarak genç yaşta babasının yanında restoranlarda çalıştığı yıllarda oluşur. Sayısız işletmede farklı kademelerde çalışan Toros’un yeme içmeye olan bu ilgisi, esas kariyeri olan akademisyenlik ile beraber devam eder. Özellikle yemek antropolojisi ile ilgili çalışmalarını çeşitli platformlarda sunma fırsatını bulur. Toros şu sıralarda konu ile ilgili çalışmalarını kahve, özellikle de 3. Nesil Kahve üzerinde devam ettirmektedir.

Toros bu toplantıda 3. Nesil adı altında gelişen trendin sosyal ve kültürel olarak ne anlama geldiğini kahve örneği üzerinden anlatıp, önümüzdeki günlerde farklı ürün gruplarında oluşabilecek 3. Nesil trendlerinin neler olabileceğine dair tahminlerini paylaşacaktır. Dolayısıyla bu sunum pazarlanması planlanan bir ürünün kültürel boyutunu çözümledikten sonra, girişimcilere 3. Nesil kavramını kendi yatırım planlarında nasıl konumlandıracaklarına dair değerli ipuçları sağlayacaktır.

MUSTAFA SEVEN
  • FOTOĞRAF SANATÇISI
  • MOBİL FOTOĞRAFÇILIK ATÖLYESİ

1974 Yılında Sivas’ta doğan Mustafa Seven, 1995 yılında Sabah Gazetesi Dergi Grubu’nda başladığı foto muhabirliği kariyerini sırasıyla Hürriyet Dergi Grubu, Gazete Pazar, Milliyet ve son olarak fotoğraf editörlüğünü üstlendiği Aksam gazetesinde sürdürdü. Sonrasında Seven çalışmalarını “hayata tanıklık etmek” diye tarif ettiği sokak fotoğrafçılığı konusuna yöneltti.

 Çok sayıda ulusal ve uluslararası yarışmada fotoğrafları ödüle layık görülen Mustafa Seven, birçok ortak sergi ve festivale katıldı, 2013 yılında “Tek” isimli kişisel sergisini açtı. Fotoğraflarını bu güne kadar farklı mecralarda sunan Seven’in son yıllarda çok kullandığı bir yayın aracı ise Instagram. Fotoğrafçı, kişisel bir portfolyo alanı olarak kullandığı bu mecrada Türkiye’nin en çok takipçi sayısına erişen fotoğrafçıları arasına girdi.

 Mustafa Seven aynı zamanda eğitim faaliyetlerinde de bulunuyor. Üniversiteler, bağımsız fotoğraf dernekleri ve çeşitli eğitim kurumlarında sokak fotoğrafçılığı üzerine workshoplar düzenliyor ve ortak projeler üretiyor.

 Seven, yerel ve global markalar için yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı projeleri ile bağımsız olarak fotoğraf üretmeye, sokağı anlatmaya ve içinde yaşadığı dönemi belgelemeye devam ediyor.

 KİTAPLAR

2014, İnstanbul, İnkılap Yayınları, Türkiye

2014, Sokak Fotoğrafçılığı, İnkılap Yayınları, Türkiye

2016, Tek Kişilik Şehir/City For One, Chesme, İran

 KİŞİSEL SERGİLER

2013, TEK, Galeri Eksen İstanbul

2014, TEK, Bursa Fotograf Festivali, Cemal Nadir Güler Sanat Galerisi

2015, Faces of The Earth ( Dünyanın Suretleri ), Congresium Ankara

2016, Faces of the Earth ( Dünyanın Suretleri ), Antalya Fotograf Festivali

2016, Story of İstanbul, Tomtom Galeri

2016, Faces of The Earth ( Dünyanın Suretleri ) ArtLoft Fototrek Olympus Galeri, Istanbul

2017, Artriangle 3 Şehrin Hikayesi 42 Maslak Art Space Galeri, Istanbul

TANER AKÇOK
  • YÖNETİCİ ORTAK
  • FINREACH GMBH

Almanya'nın Berlin şehrinde yaşayan ve "Forbes 30 Under 30 2019" yılı listesinde yer alan Taner Akçok, FinReach adlı şirkette Genel Müdür olarak çalışmaktadır. Öncesinde Webtrekk, AppAnalytics ve Microsoft gibi şirketlerde çalışmış ve üst düzey yöneticilik yapmış olan Akçok, 2016 yılında Business Insider tarafından Dünya'nın en hızlı büyüyen 2. girişimi seçilmiştir. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan ve Stanford'da İnovasyon Yönetimi eğitimi alan Taner Akçok şu anda büyük finansal veri işleme, analiz, segmentasyon ve yapay zeka gibi alanlarda aktif olarak çalışmaktadır. Türkiye, Amerika ve Almanya gibi ülkelerde yöneticilik rollerinde bulunmuş olmasının yanında Junior Chamber International (JCI) adlı dernekte 2 dönem yönetim kurulu görevi üstlenmiştir.

MERT EMCAN
  • DİREKTÖR
  • PWC TURKEY

1996 yılında ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Mert, aynı yıl PwC’de denetim bölümünde çalışma hayatına başlamıştır. İK danışmanlığına yine aynı firmada başladıktan sonra şirketten ayrılarak on yılı aşkın bir süre boyunca farklı sektör ve görevlerde yer almıştır. Önce bir gıda perakende firmasında yöneticilik, ardından –sonu başarısızlıkla sonuçlanan- girişimcilik ve son olarak Oxygen Consultancy’de Finansal Hizmetler ve Finans fonksiyonundan sorumlu Şirket Ortağı deneyimleri sonrasında 2011 yılında yine PwC’ye dönen Mert, PwC Türkiye ofisinde İnsan Yönetimi & Organizasyon (People & Organisation) Bölümü, Danışmanlık ekibinde görev almaya başlamış ve 2016 Mayıs ayından bu yana da ekibin başında Direktör olarak çalışmaktadır.

ÜMİT KAVAK
  • KURUCU
  • OYUNCAK KARDEŞLİĞİ

Üniversite yıllarından itibaren fotoğrafçılık yapan Ümit Kavak, ‘Oyuncak Kardeşliği’ iyilik hareketinin kurucusu. Ümit Kavak; Urfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki maddi durumu iyi olmayan çocuklara oyuncak ve giysi dağıtarak başlattığı projeyi Urfa, Mardin ve Diyarbakır bölgesindeki kırsallarla genişletti. İlk olarak İstanbul’dan bir arkadaşının fotoğraflardaki çocuklara eski oyuncaklarını yollamak istemesiyle başlayan ‘Oyuncak Kardeşliği’ sonrasında birçok insanın fedakârlığı ile bir iyilik hareketine dönüştü.  Ümit Kavak 1 yılda 50.000’i aşkın çocuğa oyuncak ve giysi ulaştırdı. Proje kapsamında gönüllülerin de desteği ile binlerce çocuğun oyuncak başta olmak üzere eğitim araç gereçleri, mont, ayakkabı gibi farklı birçok ihtiyacı karşılanmaya devam ediyor.

DORİS HOFER
  • KURUCU
  • SQUATGIRL

2004 yılında Türkiye’ye geldi. Eski gazeteci ve İsviçreli PR-uzmanı olan Doris Türkiye’ de birkaç yıl reklamcılık sektöründe çalıştıktan sonra kendi Fitness-blogger markası olan Squatgirl’ü kurdu. Üç dilde yayın yapan blog ile başlayan Squatgirl markası bugün kendi sosyal medya kanalları ve mobil uygulaması ile büyük bir kitle tarafından sevilerek takip edilmektedir. Aslen İsviçreli olan Doris YouTube kanalında fanlarına günlük hayatlarındaki tüm zorluklara ve engellere rağmen sağlıklı tarifler ve evde yapabilecek antrenmanlarla nasıl fit kaldığını göstermektedir. Tagesanzeiger ve Hürriyet için video-blogger olarak çalışmış ve kısa zamanda Türkiye’de alanında sosyal-medya fenomeni olmuştur. 

ACE sertifikalı Doris’ in Squatgirl yöntemiyle bugüne kadar yarım milyon üzerinde kişi hem fitleşmiş hem de sağlıklı bir hayata kavuşmuştur. Açık ve içten ifade şekli ile fanları özel ve güçlü bir bağ kuran Doris eğlenceli ve enerji dolu videoları ile takipçilerini motive etmektedir.

Doris 2016’ de yayınlanan ilk kitabından sonra (Hayalindeki Sen) şimdi ikinci kitabıyla (İçindeki Sen) pozitif psikolojisiyle insanların iç güçlerini ve enerjileri keşfetmeleri için motive etmekte ve kurumsal şirketlerden hem motivasyon konuşmacı olarak hem menü ve sağlıklı yaşam danışmanı olarak çalışmaktadır.

MARKUS LEHTO
  • KURUCU ORTAK
  • JOINT IDEA

Yaşamı keyifle keşfe odaklı yaşayan Markus özellikle doğaya, müziğe, nefasete, özgürlüğe, derin bağlantıya ve üssel insanlığımıza (#exponential humanity) ilgi duyar. Kanada’da hukuk ve Ingiltere’de uluslararası ilişkiler okuduktan sonra sonra analist, yatırım bankacısı, borsa işlemcisi, CEO, gayri menkul proje geliştirmecisi, otelci, start-up kurucusu ve girişimci olarak üzere birbirinden farklı ve renkli iş ve yaşam tecrübeleri kazanmıştır. Çağın ilerisindeki bakış açısı ile tutkulu bir yaşam uzmanı olan Markus, yaşamını “an”da var olarak, küresel toplumumuz için fayda sağlayacak iş birlikleri, topluluklar, sistemler ve platformlar tasarlamaya adamıştır. İstanbul merkezli yaşayan Markus, Joint Idea, Life Works Labs ve Urbanistanın kurucu ortağıdır. Yerinden yönetimli dağıtılmış sistemlerden (blockchain’den master plan’a), dönüştürücü gelişim ve değişime (bireyden kuruma) kadar zihnine, kalbine ve ruhuna dokunan ve besleyen kişiler ve girişimler ile işbirliklerine heyecanla yaklaşmakta, kendi yetisini küratör, danışman, yatırımcı, mentör, müzisyen ve hayalperest olarak ortaya koymaktadır.

İ.RENAY ONUR
  • KURUCU
  • ADIM ADIM

Finans ve İş Geliştirme alanlarında farklı sektörlerde 18 yıl yöneticilik yapmıştır. Girişimcilik, Gönüllülük, inat ve İnovasyon konusunda konuşmayı ve uzun mesafe koşmayı sever. Şikayet etmez, sorun çözer. Türkiye'nin ilk ve en başarılı üç yardımseverlik koşucusundan birisidir. Spor aracılığıyla sivil toplum kuruluşlarına (STK) kaynak yaratmayı hedefleyen yardımseverlik koşusunu Türkiye'de başlatan ve Türkiye'nin en büyük spor ve gönüllülük platformlarından olan ADIM ADIM'ın kurucularındandır. Kuruluşundan bu yana 60 bini aşkın gönüllüye ve 40'ı aşkın STK'ya kaynak geliştirme koçluğu yaptı. Ayrıca, yardımseverlik koşusuna yönelik birden fazla STK'ya hizmet veren dünyanın ilk ve tek online kaynak geliştirme platformu olan iyilik Peşinde Koşu tasarlamış ve geliştirmiştir. Adım Adım projesi ile Türkiye'de bireysel bağışçılığı geliştiren özgün bir model geliştirdiği için 2014 yılında dünyada bugüne kadar 3.500 kişinin kabul edildiği küresel sosyal girişimcilik ağı Ashoka tarafından Ashoka Fellow olarak seçilmiştir.  Açık Açık Derneği'nin kurucularındandır. Açık Açık, Türkiye'de, bağışçıları/kurumları, bağışçı haklarını tanıyan şeffaf ve hesap verebilir dernek ve vakıflar ile bir araya getirmek amacı ile kurulmuştur. 

Adım Adım, Açık Açık Kurucu, Greenpeace YK Üyesi 

SİNAN GÜNAL
  • YÖNETİM KURULU ÜYESİ
  • LABRYS CONSULTING

TED Ankara Koleji’nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi’nden lisans, Koç Üniversitesi’nden de MBA derecesi bulunan Sinan Günal, 1999 yılında kurulan Project House’un kurucu ve yönetici ortağı olarak 18 yıl görev yapmıştır. Dijital pazarlama merkezli iletişim konusunda hizmet veren Project House, 2010 yılı Temmuz ayında dünyanın 6 büyük reklam ve iletişim holdinginden birisi olan Havas Grubu bünyesine katılmıştır. Grubun Türkiye organizasyonunda Grup Yürütme Kurulu üyeliği ve Havas Türkiye Yaratıcı Grubu Co-CEO’luğu da yapan Günal, Project House’u ortaklarıyla birlikte 14 kat büyütmenin ardından, 2017 yılında hisselerini yabancı ortağına satarak görevinden ayrılmıştır.

Türkiye’nin ilk e-mail marketing platformu Message Marketer’ın planlama ve hayata geçirilme aşamalarında da görev alan Günal, ayrıca pazarlama ve reklam teknolojileri, dijital dönüşüm, kişisel verilerin korunması, girişimcilik, finans ve insan kaynakları uygulamaları konularında da deneyimlidir. 2006 yılında 2 ortağıyla birlikte Koç Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından verilen “10 Yılın Girişimcisi” ödülünü alan Sinan Günal, ayrıca Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği’nin de kurucularındandır.

Hali hazırda üniversitelerde ve çeşitli kurumların iç eğitimlerinde dijital pazarlama dersi/eğitimleri veren Sinan Günal, bir yandan da Bilgi Üniversitesi’nde iletişim konusunda doktora çalışmasını yapmaktadır. Melek yatırımcılık ve girişimcilere mentorluk yapmanın yanı sıra, bir girişimci olarak kendi serüvenine de devam eden Sinan Günal, müşteri deneyimi, reklam ve pazarlama teknolojileri alanında Orta ve Doğu Avrupa, Afrika, Rusya ve Ortadoğu bölgelerinde, pazarlama ve teknolojiyi birleştiren bir anlayışla danışmanlık, teknoloji satışı ve kurulumu yapan Labrys’te yatırımcı ve Yönetici Ortak olarak görev almaktadır.  

TANKUT TONGER
  • DİREKTÖR
  • İSFANBUL TEMA PARK

Reklam Sektöründeki tecrübeleri ile tanınan Tankut Tonger, Boğaziçi Üniversitesi İ.İ.B.F. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2001 yılında mezun olmuştur. İş hayatına Çukurova Grubu’nda MT (Management Trainee) olarak başlayan Tankut Tonger, aynı grupta MEPAŞ’da Show TV’den sorumlu “Reklam Satış Yönetmeni” ve ZETPAŞ’da, Atv ve Show TV’den sorumlu “Reklam Satış Müdürü” olarak görev yapmıştır. Daha sonra Doğan Grubu’na geçen Tankut Tonger 2004 -2009 yılları arasında DTV Reklam Grup Başkanlığı bünyesinde, Kanal D’den sorumlu “Reklam Satış Koordinatörü” olarak çalışmıştır. TRT’nin reklam satışının özelleşme süreci ile birlikte kurulan “Sales House”da 2009 Haziran- 2010 Ocak döneminde “Genel Müdür Yardımcılığı” görevini üstlenen Tankut Tonger, D-Smart bünyesine katılmadan önce; Haber Türk ve Bloomberg TV ve Radyolarının reklam satışından sorumlu Genel Müdür olarak görev yapmıştır. 2007 yılında kurulan Telefun Pazarlama ve Reklam Ajansı’nın kurucu ortağı olan Tankut Tonger, 2016 itibari ile Müessese İletişim İcra Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır ve 2018 yılından bu yana grup bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk tema parkı İsfanbul Tema Park’ta Yönetici Direktör olarak görevine devam etmektedir.

YELİZ RÜZGAR
  • HOLİSTİK YAŞAM UZMANI ENERJİ TERAPİSTİ

İzmir doğumlu ve uluslararası tanınırlığı olan Yeliz Rüzgar, Holistik Yaşam Uzmanı ve Enerji Terapistidir.
Yeliz, UCLA ve North Carolina Üniversitelerinde psikolojik araştırmalarda da kullanılan AuraVS isimli bio-feedback aracılığı ile yaptığı okumalar ile Dünya çapında binlerce kişinin yaşamlarını dönüştürmeleri, ilişkilerini geliştirmeleri ve yaşam amaçlarına bağlanmalarına yardım etti.

Yeliz, 13 yaşında ilk ilgi duymaya başladığı bilim ve ruhsal alanların birleştiği konular üzerine, Dünya çapında tanınan Dr. Bernie Siegel, Dr. Bruce Lipton, Dr. David Katz, EFT tekniğini bulan Dr. Craig, NLP tekniğinin kurucu Dr. Richard Bandler, NLP ‘de ‘Time Line – Zaman Çizgisi’ tekniğinin yaratıcısı Tad James gibi isimler ile birlikte kongre ve festivallerde konuk konuşmacı olmuş, ‘Holistik Yaşam’ ile ilgili sunumlar yapmıştır.
Halen Sedona Üniversitesinde bu alanda Phd. çalışmalarına devam etmektedir. Yeliz Los Angeles ve İstanbul ‘da yaşamaktadır.

DOĞUKAN GÜNGÖR
  • KURUCU
  • ONARANLAR KULÜBÜ

1989'da İstanbul'da doğdu. 2013 yılında Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans eğitimiyle birlikte tasarım, iletişim,
pazarlama ve teknoloji dinamiklerinin birleştiği platform ve projelerde çeşitli görevler
almakta.  2013’te dünyanın ilk konsept 3 boyutlu yazıcı mağaza ve kafesi 3Dörtgen’in kurucu ekibinde yer aldı. 2015'te, yaşadığı çevre ile dialog kurmak isteyenleri bir araya getiren sosyal
fayda girişimi Onaranlar Kulübü’nü kurdu. Halen 3Dörtgen’de Pazarlama
İletişimi Yöneticiliği görevini sürdürürken geleceğin nerede olduğunu araştıran ve aynı zamanda kurucusu olduğu gelecekburada.net sitesinde yayın yönetmenliği yapıyor.

ŞAHİN ÇAĞLAYAN
  • KURUCU ORTAK & GENEL MÜDÜR
  • REENGEN ENERJI

Şahin Çağlayan ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde lisansını ve ODTÜ Fizik Bölümü’nde Katı Hal Fiziği alanında yan dalını tamamladıktan sonra ticari binalarda enerji işletim sistemi geliştirme odaklı yüksek lisansını yapmak üzere Berlin Teknik Üniversitesi Enerji Enstitüsü’ne gitmiş ve sonrasında öğrenimini Türkiye’de devam ettirmiştir. Mezuniyet sonrası MIT’de ar-ge mühendisi olarak çalışmıştır. Sonrasında akademik çalışmalarını ticarileştirerek enerji sektörü özelinde bir IoT platformu geliştirmek üzere Reengen Enerji’yi kurmuştur.  Halihazırda 10 ülkede birçok müşterisi olan Reengen Enerji’de Genel Müdür olarak görev yapmaktadır.

Şahin Çağlayan sertifikalı enerji yöneticisidir ve enerji yönetiminde IoT ve veri bilimi uygulamalarında uzmanlık edinmiştir. 2014 yılında Silikon Vadisi’ndeki Singularity University Graduate Studies Program’ı tamamlamış, halihazırda Singularity University’nin Türkiye temsilciliği görevini yürütmektedir. Aynı zamanda Türkiye Bilişim Vakfı’nda Yönetim Kurulu Üyesi olarak KOBİ’lerin, sanayi tesislerinin, belediyelerin ve şehirlerin dijital dönüşümleri için strateji yol haritalarının hazırlanmasına katkı koymaktadır.